Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ανοιξιάτικη βόλτα στην Ελάτη Τρικάλων

Κείμενο:Μιχάλης Χατζάκης
Φωτογραφίες:Μιχάλης,Παρθένα,Σταύρος,Πασχάλης,Χρήστος

Αφού η πουτάνα η κρίση μας έχει ξεσκίσει, το μόνο που μπορώ να κάνω πλέον είναι τα ταξίδια εντός συνόρων!
Μαζί με την πολύ καλή παρέα που συναντιόμαστε για καφέ κάθε Τετάρτη από το 2008,αποφασίσαμε να πάμε για διήμερο στην Ελάτη Τρικάλων.


Παρασκευή 08 Μαΐου 2015Ξεκινήσαμε κατά τις 14:30 από Θεσσαλονίκη και με δυο στάσεις για ξεμούδιασμα και ανεφοδιασμό, φτάσαμε στην Ελάτη κατά τις 18:00.
Οι πρωινοί είχαν φτάσει νωρίτερα και τους πετύχαμε στο γλυκό!


Καθίσαμε και εμείς στην ταβέρνα "Αμβροσία" για να γευτούμε τις παραδοσιακές χυλοπίτες με μοσχαράκι και το φανταστικό λουκάνικο Ελάτης. Μετά τον ανεφοδιασμό, ξεκούραση και ετοιμασία για την βραδινή βόλτα στο στρουμφοχωριό.
Πριν την βόλτα μας, μαζευτήκαμε με την παρέα για να κανονίσουμε την ταβέρνα που θα μας φιλοξενούσε το βράδυ του Σαββάτου. Μιλάμε για 60 περίπου άτομα, δεν τα λες και λίγα.

Οι διαπραγματευτές του Eurotavern group!!  Οι διαπραγματεύσεις φτάνουν προς το τέλος με το αποτέλεσμα να περιλαμβάνει 20% έκπτωση στις τιμές του καταλόγου του καταστήματος του κου Καλαμαρά!


Η ομάδα διαπραγμάτευσης μετά την του στόχου!! (Ανέστης-Μιχάλης-Παρθένα-Δημήτρης-Αδαμάντιος)

Το βραδινό πρόγραμμα έλεγε ποτάκι στο χωριό. Οι επιλογές μας ήταν μόνο δυο.
 Η μαγική "Σελήνη", clubάκι με Ελληνική και ξένη μουσική για όλα τα γούστα,από τα παπάκια μέχρι και tango!!!

Η άλλη μας επιλογή ήταν το Rock Bar Grizzly, η Αρκούδα που την αφήσαμε για το βράδυ του Σαββάτου.

Σάββατο 09 Μαΐου 2015

Το πρωί του Σαββάτου είχαμε κανονίσει να βρεθούμε με την παρέα στις 07:00 για την καθιερωμένη βόλτα στο χωριό. Σε κάθε μας προορισμό, τριγυρνάμε τα σοκάκια έτσι ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα το μέρος που μας φιλοξενεί.
Οι μηχανές παραταγμένος στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.


Το ξενοδοχείο "Ορεάδες" είναι το στέκι σε κάθε μας επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Ελάτης. Ο ιδιοκτήτης της,ο Παναγιώτης, μοτοσικλετιστής και αυτός, μαζί με την σύζυγο του  Μαρία και τους γονείς του, διαχειρίζονται το ξενοδοχείο. 
Πληροφορίες: Οreadeselati.gr


Ανηφορίζοντας στα πολύ όμορφα σοκάκια.

Οι περιπατητές: Χρήστος,Γιώργος,Μιχάλης.

Η Ελάτη από ψηλά.

Παρακάτω θα δανειστώ μερικές φώτο από τον Σταύρο που δεν ήρθε στην πορεία μας προς τη Λίμνη Πλαστήρα αλλά έκανε βόλτα στο δάσος και οι εικόνες που μας προσέφερε είναι εκπληκτικές.

Κατά την επιστροφή μας από την βόλτα στο χωριό, πήραμε το πρωινό μας και ετοιμαστήκαμε για την πορεία μας προς τη Λίμνη Πλαστήρα.Μιχάλης,Χρήστος,Αδαμάντιος.

Ο καιρός δεν έδειχνε καλά σημάδια.Το περιμέναμε αφού είχαμε δει στα διάφορα site ότι κατά τις 12:00 θα έριχνε αρκετή βροχή.Η αναχώρηση μας ήταν προγραμματισμένη κατά τις 09:00.


Πρώτη στάση ήταν Το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς

Μετά τις φώτο κατευθυνθήκαμε προς το φράγμα.

(φωτο by Paschalis)


Το απόγευμα μας βρίσκει στο ξενοδοχείο να ετοιμαζόμαστε για την προγραμματισμένη μας συνάντηση στην ταβέρνα που είχαμε κλείσει την Παρασκευή.
Μέχρι να μαζευτούμε και να ετοιμαστούμε, ένα Ελληνικό καφεδάκι στην βεράντα του ξενοδοχείου ήταν το καλύτερο χαλαρωτικό.
Παρέα με τον Ανέστη και την μικρή Αριάδνη όπου έκλεψε την παράσταση.

Μετά την ταβέρνα σειρά είχε ένα χαλαρωτικό ποτάκι. Η επιλογή μας τελικά ήταν η Αρκούδα.
Το μονο που ειχαμε να κάνουμε ηταν να ακολουθήσουμε τις πατημασιές!!! Πάρα πολύ μικρό μπαράκι με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και πολύ καλή rock μουσική.
Κυριακή 10 Μαΐου 2015
Το πρωινό της Κυριακής με βρίσκει πάλι στην βόλτα αλλα αυτη τη φορά μόνο. Δεν μπορούσα να μην πάω στην εκκλησία του χωριού.
Η αναχώρηση μας ήταν ελεύθερη. Κάποιοι εφυγαν νωριτερα και εμείς είχαμε προορισμό την Καλαμπάκα,Μετέωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF