Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Vespa – πολίτης του κόσμου!!!!

Κείμενο & Φωτογραφίες:Μιχάλης Χατζάκης


Ε ναι λοιπόν, έγινε και αυτό! Μετά από τόσα όμορφα και γεμάτα εμπειρίες χιλιόμετρα με το V-Strom, ήρθε η ώρα της αλλαγής, μιας αλλαγής επιτακτικής για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους δεν θα μπορέσω να αναλύσω από εδώ.
Γύρισα αρκετά χρόνια πίσω με την επιλογή μου να οδηγήσω ξανά μια Vespa. Η αρχή είχε γίνει την εποχή που πήγαινα γυμνάσιο. 
Η πρώτη δίκυκλη μοτοσυκλέτα που  θυμάμαι να έχει ο πατέρας μου ήταν μια Kreidler Florett και μετά μια Lambretta του 88 αν δεν κάνω λάθος, χρώματος πορτοκαλί. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τις ταχύτητες στο χέρι. Μετά είχε έρθει η δική μας σειρά να εξελιχθούμε και η απόκτηση της "πάπιας" άφησε εκτός την "πορτοκαλί μαούνα". 
Κατά διαστήματα οδηγούσα την Vespa του θείου μου μέχρι που την κατέστρεψα με ένα ατύχημα που είχα προσπαθώντας να την βάλω μπροστά με το γνωστό "σκάσιμο" και την απρόσεχτη δέσμευση του συμπλέκτη ταχυτήτων....
Σήμερα η Vespa είναι περισσότερο από ποτέ μία παγκόσμια μάρκα, ένας πραγματικός πολίτης του κόσμου θα λέγαμε. Μια πιο μοντέρνα και κομψή έκδοση, εμπνευσμένη από τις γραμμές των μοντέλων της εποχής του ’70 η Vespa GTS 300 θα είναι το νέο μου αμορε για τις βόλτες εντός και γιατί όχι και εκτός πόλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF