Κυριακή 13 Μαΐου 2012

13 May 2012 Belgrade sightseeing


Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με αρκετή βροχή.
Μόλις ξυπνήσαμε ,ανοίξαμε τις βαριές κουρτίνες από τα τεράστια παράθυρα του δωματίου μας και οι εικόνα που αντικρίσαμε δεν ήταν αυτή που θέλαμε.
Μια γκρίζα κουβέρτα βροχής είχε σκεπάσει την πόλη του Βελιγραδίου και δεν φαινόταν να υπάρχει διάθεση από τον καιρό να φτιάξει.

Εικόνες από το δωμάτιο μας.


Μη έχοντας άλλη επιλογή αποφασίσαμε να καθίσουμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε.
Η αλήθεια είναι ότι το σημερινό μας πρόγραμμα είχε ημερήσια εκδρομή στο Novi Sad,αλλά με τέτοιες συνθήκες δεν το ρισκάραμε.
Αφού φάγαμε ένα καλό πρωινό από τον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου, περιπλανηθήκαμε στον αίθριο χώρο και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες.  







Το μαύρο πρόβατο ήταν παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.Η βροχή είχε αφαιρέσει όλα τα παράσιτα που είχαν κολλήσει από το πολύωρο χθεσινό ταξίδι.Σήμερα δεν θα μας συνόδευε στην βόλτα μας στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Μόλις η βροχή σταμάτησε και παρά τη βαριά συννεφιά ,αποφασίσαμε να πάρουμε ένα ταξί για το κέντρο.



Με διάθεση εξερεύνησης,ξεκινήσαμε από το Οχυρό του Βελιγραδίου,το Kalemegdan .
Είναι ένα οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στην κορυφή του λόφου Šumadija, σε ύψος 125.5 μέτρων, στην συμβολή των ποταμών του Δούναβη και του Sava. Το οχυρό είναι η καρδιά και το παλιότερο σημείο της πόλης του Βελιγραδίου και για αιώνες, ο πληθυσμός της πόλης ζούσε εντός των τειχών του οχυρού, κάτι που το κάνει να είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης










Η θέα πάνω από το Κάστρο (Kalemegdan) προς τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη δικαιούται απόλυτα το χαρακτηρισμό «μοναδική» και εξηγεί το όνομα «Belo-grad», «Λευκή Πόλη» δηλαδή. Δεν υπάρχει άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη, στην καρδιά της οποίας να συναντιούνται δύο μεγάλα ποτάμια, με μικρά και μεγαλύτερα νησιά διάσπαρτα στο πέρασμά τους και περικυκλωμένα από χιλιόμετρα δάσους και πρασίνου.Η γαλήνη του πανοράματος από εκεί ψηλά ανταγωνίζεται με αξιώσεις ακόμη και τη φρενίτιδα της μεγαλούπολης που απλώνεται λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα. Εάν υπάρχει κάτι πραγματικά γοητευτικό σε αυτό το μέρος, είναι η ισορροπία που επιτυγχάνεται μέσα από τις πολλαπλές αντιθέσεις












Μπακλαβάς απ΄την πόλη παρακαλώ...




 Stari Dvor,. Το παλιό παλάτι, ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας ενώ σήμερα στεγάζει την City Assembly της πόλης. Συναντάται στην γωνία των δρόμων Kralja Milana και Dragoslava Jovanovića. Το παλιό παλάτι χτίστηκε μεταξύ του 1882 και 1884, σύμφωνα με τα σχέδια του Aleksandar Bugarski με ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.


Narodna skupština Srbije. - Κοινοβούλιο της Σερβίας.
Το παρόν κτίριο του κοινοβουλίου της Σερβίας, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το πάρκο Pioneer's στην πλατεία Nikola Pašić. Η βουλή μετακινήθηκε στο κτίριο στις 23 Ιουλίου 2006 ακολουθώντας την διάλυση της κρατικής ένωσης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Πριν την βουλή, το κτίριο στέγαζε την βουλή της Γιουγκοσλαβίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1907 όμως ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πάγωσε την κατασκευή και τα σχέδια χάθηκαν. Με το πέρας του πολέμου όμως ήταν ο γιος του αρχιτέκτονα των πρώτων σχεδίων που συνέχισε την κατασκευή που ολοκληρώθηκε το 1936. (πηγή: taxidologio.gr)


Όταν είδα από μακριά αυτό το μαγαζί ,νόμιζα ότι ήταν τα Goodys,φοβερό clopy-paste.


Το ταξίδι μας συνεχίζεται.
Continued below.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας και βέβαια πολύ όμορφες φωτογραφίες. Keep on Riding...Έχετε τις σκέψεις μας μαζί σας. Σας αγαπάμε (και σας ζηλεύουμε, χιχιχι) Τα κουμπαράκια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά.Ευχόμαστε να ολοκληρώσουμε και αυτό το τούρ χωρίς κανένα πρόβλημα.Το μόνο ασχημο ως τώρα είναι οι καιρικές συνθήκες αλλα ετσι είναι η ζωή του ταξιδευτή,να γεμίζει εμπειρίες.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF