Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

18 July 2013 Brno,(CZ) to Berlin,(D)-3rd Day


3η Μέρα.
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013.

Κείμενο:Μιχάλης Χατζάκης
Φωτογραφίες:Μιχάλης Χατζάκης

Ακόμα μια μεγάλη μέρα ξημέρωσε.Από δω και πέρα αυτό θα λέω.Όσο θα ανεβαίνω βόρεια η μέρα θα μεγαλώνει μέχρι να φτάσω στις Σκανδιναβικές χώρες όπου θα αντικρίσω τον ήλιο του μεσονυκτίου.

Άνοιξα το παράθυρο και η εικόνα που αντίκρισα δεν ήταν αυτή που θα ήθελα.Βαρύς ο ουρανός που λέει και το τραγούδι.

Κατέβηκα για ένα πολύ καλό πρωινό και ετοιμάστηκα να φύγω. Ήθελα να πάω στην πίστα του Brno αλλά θα έχανα πολύ χρόνο μιας και ο σημερινός μου προορισμός είναι το Βερολίνο. Κατέβηκα στο κλειστό γκαράζ του ξενοδοχείου,λάδωσα αλυσίδα,(Αχ αυτή η αλυσίδα),φόρτωσα το μαύρο πρόβατο και ξεκινάω για το Brno autodrom. 

Η απόστασή από το κέντρο του Brno ήταν 20 χλμ ,περίπου 20 λεπτά. 
Πλησιάζοντας άκουγα ήχους γνώριμους και πολύ ευχάριστους. Η πίστα ήταν σχεδόν γεμάτη με μοτοσυκλετιστές να κάνουν δοκιμαστικά. Η ώρα ήταν 10:00, ποιος ξέρει από τι ώρα έχουν μαζευτεί για να είναι ήδη μέσα στην πίστα και το λέω γιατί ολο αυτό θέλει μια προετοιμασία για τον αναβάτη αλλα και για την μηχανή.
Πίσω μου φαίνεται η πίστα που είναι γεμάτη μοτοσυκλετιστές να κάνουν δοκιμαστικά.Απίστευτη αίσθηση,μοναδικός ήχος,το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μαγεύτηκα.

Λίγο πριν μπουν οι οδηγοί στην πίστα.

Η χαρά του παιδιού!

Το παρακάτω βίντεο είναι απο την είσοδο των αναβατών στην πίστα.








Αν είχα περισσότερο χρόνο στην διάθεση μου θα καθόμουν κι'αλλο για να απολαύσω το θέαμα.Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Στάση σε βενζινάδικο για να ταΐσω και να ποτίσω τα ζώα!!!!!!!!!!!!!
Τιμή βενζινης στην Τσεχία: 39,40 CZK-1.52 €/lt

Φεύγοντας από το βενζινάδικο μπαίνω ξανά στον Ε65 και περνάω από τον εξωτερικό περιφερειακό δρόμο της Πράγας για να μπω στον Ε55, όπου γινόταν το ελα να δεις από νταλίκες,παντού νταλίκες και τα πάντα σταματημένα.Εδώ δεν άντεξα και έδειξα σε όλους το Ελληνικό μου ταμπεραμέντο.Μπήκα στην λωρίδα ασφαλείας και σιγά σιγά άρχισα να τους περνάω όλους, έτσι γλίτωσα τουλάχιστον ένα μισάωρο. Κανένα δεν είδα να δυσανασχετεί,η έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ.
Αφού ξέμπλεξα ,προς το παρόν, με όλα αυτά, μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω έκαναν έργα με αποτέλεσμα να χάσω μια έξοδο που θα με ξανάβαζε στον Ε55. Μπήκα σε ένα ορεινό κομμάτι και πέρασα από κάτι πολύ όμορφα μικρά γραφικά χωριουδάκια.



 Αυτό το χωριό επρέπε να λεγότανε Ζαγόρι και όχι Ζαχόρι!!!!!!




Ήταν ένα πολύ μικρό και όμορφο διάλειμμα μπροστά στον χαώδη, γεμάτο νταλίκες, αυτοκινητόδρομο της Τσεχίας.

Πριν μπω στο Βερολίνο,σταμάτησα σε ένα πάρκινγκ για να ξεκουραστώ λίγο.Πολλά τα χιλιόμετρα με μεγάλες ταχύτητες και πολλές προσπεράσεις. Εδώ θελα να τονίσω ότι ο αυτοκινητόδρομος της Τσεχίας είναι από τους πιο χάλια που έχω οδηγήσει προς το παρόν.Δεν ξέρω τι στο καλό έχουν κάνει στην κατασκευή άλλα ο δρόμος είναι παντού γεμάτος πολύ μικρά σαμαράκια.Τα οχήματα πηγαίνουν λες και έχουν Πάρκινσον.



Την εισοδο μου στην Γερμανία την κατάλαβα μόνο απο τις ταμπέλες που είδα στο δρόμο.Δεν υπάρχουν συνορα και κανένας απολύτως ελεγχος.



Welcome to BE RL IN! 

Εκανα μια τελευταία στάση για ανεφοδιασμό και να καθαρίσω λίγο το μαυρο πρόβατο γιατί είχε τα χάλια του,πως θα το πήγαινα ετσι στην πρωτευουσα της Γερμανίας!!!!
Τιμή βενζινης :1,68 €/lt

Εδώ είναι το Grand Hyatt Berlin. 
H φιλοξενία ήταν μοναδική. 
Αυτά είναι από τα τυχερά του επαγγέλματος!!!!!

Το δωμάτιο μου στο Grand Hyatt Berlin ηταν απλά "gamato"!!!!




Παρα την κουραση που ειχα ,εκανα μπανάκι και ετοιμάστηκα να βγώ στο κέντρο για ένα γρήγορο sightseeing.
Από που να αρχίσω.....Πόλη μαγική,πανέμορφη,γεμάτη κόσμο.Μια σύγχρονη καλοστημένη μπίζνα στο κέντρο της Ευρώπης.

Μεγάλα κτήρια υπαρχαν παντού!

Ποτσντάμερ Πλατς - Potsdamer Platz

 Δεν θα έχανα με τίποτε την εντυπωσιακή πύλη του Βρανδεμβούργου - Brandenburger Tor




Το Ράιχσταγκ είναι ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία του Βερολίνου. 

Μπήκα λίγο μες στο πάρκο για να χαζέψω και πραγματικά χάζεψα.Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.Όλα τα άλλα κράτη όμορφα και τακτοποιημένα και το δικό μας στα,!!!!άντε δεν το λέω.....


Ακόμα και αυτό το σημάδι στο δέντρο μου έδειχνε το δρόμο προς το Nordkapp.


Sony Center/IMAX 3D
Εφτά ατσαλένιες και γυάλινες κατασκευές και μια ηλιόλουστη πλατεία με μια καινοτόμα πανέμορφη οροφή που προσφέρουν στους Γερμανούς έναν ακόμα μοντέρνο τρόπο διασκέδασης. Events, café, και εστιατόρια στη μέση της Γερμανικής πρωτεύουσας.





Αφού τελείωσα την βόλτα μου ,ήρθε η ώρα για καύσιμα. Δίπλα στο ξενοδοχείο είχε ένα εμπορικό και πήγα να δω τι παίζει. Ήταν σχεδόν όλα κλειστά. Το μόνο που βρήκα ανοιχτό ήταν ένα ασιατικό εστιατόριο. Παραγγελία έκανα με το μάτι γιατί δεν τις πολυαγαπώ αυτές τις γεύσεις,αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Η παρακάτω μακαρονοιστορία με κοτόπουλο και ένα σωρό άλλα καυτερά μου άλλαξε τα φώτα. Η μπύρα είχε ήδη κατέβει αλλά δεν μπορούσα να πιω παραπάνω μιας και αύριο είχα ακόμα μια νεα περιπέτεια.


Επιστροφή στο πανέμορφο Grand Hyatt Berlin για να φορτίσω τις μπαταρίες μου!



Γενικά ήταν μια κουραστική μέρα και με πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους γεμάτους νταλίκες και με όχι τόσο καλή ποιότητα ασφάλτου!
Αυτό που κρατάω στα θετικά της ημέρας είναι: ότι για ακόμα μια φορά τα κατάφερα να φτάσω στον προορισμό μου χωρίς προβλήματα, η επίσκεψη μου στην πίστα του Μπρνο και φυσικά η φιλοξενία μου στο Βερολίνο που ήταν πολύ πάνω από τα αναμενόμενα.

Χιλιόμετρα ημέρας: 596
Ξενοδοχείο: Grand Hyatt Berlin.
Έξοδα ημέρας: 65€


Επόμενο/Νext









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF